ejpeg zoekt voor u:


Web ejpegwereld

And now a word
from my sponsors!





Just For Kicks

Adopt this banner





Wikipedia Affiliate Button

woensdag, februari 28, 2007

EJPEG in JPG?

Nieuwste uitbreiding van ejpegwereld is een Pentax A10 camera. Klein en handzaam met maar liefst 8 megapixels(!). En dat voor maar 475,- nafs!

Aangezien er nu dus druk gefotografeerd gaat worden heb ik meteen aangemeld bij JPG Magazine. Weer zo'n mooie web-community toepassing. Upload je foto's, daar kan men vervolgens op stemmen (klik hier voor een voorbeeld) en diegenen met de meeste stemmen worden afgedrukt in een prachtig twee maandelijks analoog magazine en ze ontvangen $100. Wat een super initiatief!

maandag, februari 26, 2007

Boswachter over en uit.

Een speciaal en kleurrijk mens is niet meer…

John "Phoxx" Groot is vannacht overleden. Tragisch. Uitgegleden op zijn geliefde boot en verdronken. Gegaan zo als hijzelf was; bijzonder, apart en verrassend. Rust zacht Phoxx…

Je vrienden op Curaçao.

vrijdag, februari 23, 2007

Stuck in the middle…

Voor de echte doe-het-zelvers is er nu de duct tape wallet! De firma db clay heeft een pakket op de markt gebracht waarmee je zelf dit prachtproduct kan fabriceren. Kijk hier voor de details. Ben je niet zo handig, dan kan je kiezen uit verschillende pre-fab wallets, waarvan de Avocado Jesus mijn persoonlijke favoriet is. Geef toe een heel wat minder lugubere toepassing van iedereens favoriete tape, dan in 'Reservoir Dogs'. Via CH

woensdag, februari 21, 2007

De waarheid is hard…

Wat een vak. Vul als hoofdpersoon in onderstaande filmpje uw eigen art director/copywriter/klant/regisseur/traffic/etc. in. Enjoy!

vrijdag, februari 16, 2007

"…lallende lompe zuipende NL'er!"

"Curaçao lacht om liedje over lallende lompe zuipende NL'er!

WILLEMSTAD - Op Curaçao wordt momenteel flink gelachen om de lompe, zuipende Nederlanders in den vreemde. Aanleiding is een Spaanstalig nummer van de Antilliaanse band Diverse Sauzen, dat zichzelf voor de gelegenheid overigens Los Presidentes noemt. In het nummer "Amigos para Siempre" wordt een nogal herkenbaar beeld geschetst van de zuipende en in steenkolen-Spaans lallende "makamba".

De tekst gaat over een Dominicaan die bij de Curaçaose strandtent Mambo een leuk meisje ziet, op haar af stapt, maar op zijn schouder wordt getikt door een uit de kluiten gewassen Nederlander. De situatie dreigt uit de hand te lopen, maar onder invloed van de tequila besluiten de twee mannen uiteindelijk vrienden voor het leven te worden.

"Die Nederlander is natuurlijk een enorme boer," aldus Willem Blankenburgh, gitarist van Los Presidentes. "Zo'n lallende Nederlander, die zich heel onhandig uitdrukt in het Spaans. Een parodie op de Nederlandse toerist dus." Het nummer begint inmiddels ook populair te worden op andere Caribische eilanden als Bonaire en de Dominicaanse Republiek."


Aldus een artikel in de Telegraaf.

Deze Willem Blankenburgh aka 'Guillermo de Castillo Blanco' is natuurlijk niemand anders dan onze eigen W, wiens woorden hier helemaal uit hun verband worden gerukt. Erger nog; er worden hem zinnen in de mond gelegd die hij helemaal niet gezegd heeft. En ik kan het weten, want ik zat naast hem tijdens het telefonisch interview met de 'journalist' van de Telegraaf. Niet raar dus, dat er een hele commotie rondom het nummer 'Amigos para siempre' aan het ontstaan is. Gelukkig bood het radiostation Dolfijn FM hem de kans e.e.a. recht te zetten. Want dit soort lagere school journalistiek van 'de krant van wakker Nederland' kan natuurlijk niet ongestraft blijven. Beluister het hier of bekijk het filmpje hieronder. Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar het nummer van Los Presidentes? Een dezer dagen is het nummer te downloaden op iTunes! Uiteraard zal ejpegwereld melding maken van dit heuglijke feit!

donderdag, februari 15, 2007

Best magazine covers ever!

Weet eigenlijk niet zo goed meer hoe ik er op terecht kwam, maar in ieder geval staan hier de beste, meest spraakmakende magazine covers van de afgelopen 40 jaar. Althans volgens de American Society of Magazine Editors (ASME voor vrienden). Helaas staat mijn favoriete cover allertijden (Source November 1992) er niet bij. Wat is jouw favoriete magazinecover ooit?

dinsdag, februari 13, 2007

Ridin Nerdy…



PRGV 5!

Over niet te geloven gesproken; vorige week donderdag bestond Peter Reijmer Grafisch Vormgever alweer 5 jaar! Wat vliegt de tijd. Dat werd natuurlijk groots gevierd. Speciaal voor de gelegenheid was Landhuis Ararat tot feestpaleis gebombardeerd. Een sfeerimpressie is te zien op de EINDELIJK gelanceerde site peterreijmer.com; gaat dat zien. Uiteraard hebben we bij Stradius ook weer wat moois geknutseld voor de gelegenheid. Hierbij hintend op hoe het ook weer allemaal begon… Nogmaals masha pabien swa! Keep it up! U mag hem natuurlijk ook zelf feliciteren. Dat kan via mail of geef hem een belletje!



maandag, februari 12, 2007

Ik kan het niet geloven…

Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Yes! Er is sinds een week Döner Kebab op Curaçao! Je vindt ze op Brievengat naast Baskin Robbins. Bellen en bestellen? 738 5866. Disfruta!


vrijdag, februari 09, 2007

Schmelvetica

Nog een maandje en dan gaat hij in première: Helvetica. Een film over typografie, grafisch ontwerp en 'global visual culture' zoals ze het zelf zeggen. Een 'must see' voor ondergetekende dus. Eigenlijk voor iedereen, veel mensen hebben geen idee van de wereld achter de visuele boodschappen die ze iedere dag tot zich nemen. Typografie bepaald voor een groot gedeelte de stemming van je boodschap. Schreeuwt, huilt of fluistert de poster, de verpakking of het verhaal? De keuze van het font speelt een doorslaggevende rol. Alleen waarom nu als titel 'Helvetica', waarom niet 'Frutiger' of 'Formata' voor mijn part? Snap het wel, maar toch. De Helvetica en ik… vandaar de titel van deze post.

woensdag, februari 07, 2007

Het lijkt wel vismarkt…

Van Darwin (zie vorige post) is het natuurlijk een uiterst kleine stap naar het eilandenrijk, dat de grote inspirator was achter zijn (r)evolutionaire theorieën. De inmiddels trouwe contributeur aan ejpegwereld, de heer Robbert van der Gon Netscher, stuurde het volgende filmpje van zijn duiktrip op de Galapagos archipel. Nu ben ik normaal niet zo 'big' op duiken, maar hier was ik toch wel ff stil van. Als ik dit zie kan zelfs ik mij wel voorstellen wat sommige mensen toch zien in dat scubaduiken. Voor diegene die precies weet te vertellen hoeveel vissen figuren in onderstaande filmpje is er een leuke prijs!

donderdag, februari 01, 2007

On the origin of sneakers…

Tis alweer een oudje, maar hij blijft mooi. Onderstaande commercial werd gemaakt voor de Nike Huarche 2k4. En geeft op een prachtige manier 30 (Nike) sneakerevolutie weer. Charles D. zal trots zijn.