ejpeg zoekt voor u:


Web ejpegwereld

And now a word
from my sponsors!





Just For Kicks

Adopt this banner





Wikipedia Affiliate Button

woensdag, januari 30, 2008

It's Tuesday so this must be St. Maarten…

…en warempel! Carlo en ik troffen ons zelf gisteren op SXM aan. Daar moesten we zijn voor een wat foto's voor een bank aldaar, zodat ze mooi voor de dag zouden komen in het aankomende jaarverslag. Voor dat zelfde jaar verslag was het ook nog van belang, dat we bij een aldaar gevestigde drukker langs gingen om e.e.a. te bespreken. Nu spreken wij weinig Frans en zij luttel Engels. Dus dat leverde een mooi handen-en-voeten-houwtje-touwtje gesprek op met Daniel, Jean-Pierre en Christian. "Oui oui… Voul Couleur, bien sûr! Weez nize seelver ink!" Alsof we in een aflevering van 'Allo Allo' beland waren. Maar wel mooi om weer even onder te duiken in de bijzondere sfeer die hangt aan de Franse kant van St.Maarten. Heerlijk gelunched in Grande Casse en de dag afgesloten met een fijn koud biertje bij het 'Gare Maritme' te Marigot. Alvorens weer af te reizen naar ons eigen eilandje. Na deze mooie dag, viel het vandaag wel weer even tegen om op gang te komen.









woensdag, januari 23, 2008

Hiphop festival in Odeon Zwolle

De onnavolgbare Stefski wil het onderstaande graag onder de aandacht brengen. En omdat het zowel betrekking heeft op de ons nauw aan het hart gelegen hip hop, alsmede een van 's Neerlands mooiste steden; Zwolle, wil ik graag aan dit verzoek voldoen. Dus ben je op 2 februari in Zwollywood, mis dit dan niet!

"Optredens van Rico en Sticks tijdens Hiphop festival in Odeon.
Zaterdag 2 februari organiseert Odeon De Spiegel theaters het Hiphop festival ‘Grand Concourse’. De avond begint om 20:30 uur en vindt plaats in Theater Odeon aan de Blijmarkt. Odeon De Spiegel theaters laat weten zeer trots te zijn met onze eigen Zwolse Hiphoppers Rico en Sticks (voorheen Opgezwolle) in de line-up.

Bij hiphop denken de meeste mensen gelijk aan rap, maar er komt deze avond nog veel meer bij kijken. New Yorkse graffiti artiesten, MC’s, DJ’s en Bboys uit binnen- en buitenland vullen de avond met spetterende optredens, gave workshops, tentoonstellingen, films om even bij te chillen en rap-battles.
Kaarten kosten € 15,- en zijn te reserveren via deze site óf telefonisch op werkdagen tussen 16.00 en 21.00 uur via 038 4 288 288. Langskomen in Theater De Spiegel (Spinhuisplein 14) kan ook! Dan gelden dezelfde openingstijden."



maandag, januari 21, 2008

Tommy rules!

Vers vers hoezo vers? Nou zo vers zijn de ingredienten bij Miramar! Zaterdagavond gingen we, gebruikelijke usance, sushi eten bij Miramar en daar troffen we Tommy aan die net een Wahoo had gescoord bij de plaatselijke visafslag. Dus voor iedereen die nog twijfelt, er is maar een plek voor sushi, sashimi of anderzins op japanse wijze bereide dode vis op Curaçao en dat is toch echt Miramar!




zaterdag, januari 19, 2008

Bush coins!

Als het niet zo verschrikkelijk triest was, zou ik er hard om lachen…

vrijdag, januari 18, 2008

Bestel nu '360 Curacao' door Marika Ringnalda!

Het magistrale boek '360 Curacao' van fotografe Marika Ringnalda is nu ook verkrijbaar voor alle Nederlandse nieuwsgierigen. Op de webwinkel van books.an is het te bestellen. Voor een luttele 60 euro kom je in het bezit van dit prachtige fotoboek. En dat is niet veel geld voor zo'n mooi z.g. koffietafelboek. Sterker nog je bespaart zelfs geld! Het is namelijk zo dik, dat het moeiteloos ook als koffietafel kan dienen!

dinsdag, januari 15, 2008

Apple MacBook Air

Hotdamn! Ik moest ook wel ff naar lucht happen toen ik deze machine zag. Apple computers is at it again. Vandaag gepresenteerd tijdens Macworld 2008 de: Apple MacBook Air. Zucht…

zondag, januari 13, 2008

Jeroen Potter and the quest for a mattenklopper

Curacao is een heel comfortabel eiland, misschien wel iets teveel. Want terwijl er nog mensen in Nederland rondlopen die denken dat wij net op riolering aangesloten zijn en geld als officieel ruilmiddel naast geiten en vrouwen zojuist zijn intrede heeft gedaan, genieten wij van een bioscoop, een bowlingbaan, drie sushi restaurants, een laserooginstituut, Etos, Brugman Keukens en de Palthe Stomerij. En dan vergeet ik nog een heleboel andere zaken die het prettig maken hier (er schijnt bijvoorbeeld ook ergens een strand te liggen).

We hebben dus gruwelijk veel op het eiland, maar zelden op de momenten dat je het nodig hebt. Toen mijn zus en nichtje hier op vakantie waren bleek hun schep-en-emmersetje voor het strand nog in Nederland te liggen. Geen probleem natuurlijk want je bent op een toeristisch eiland dus je haalt een setje bij de toko op de hoek. Niet dus: in geen velden of wegen een set te bekennen, ze waren 'op'. Ik heb toen als alternatief wat ander gereedschap uit de eigen verzameling aangeboden maar mijn nichtje vond die schroefboormachine en mijn decoupeerzaag toch minder.

Albert Heijn, da's ook een mooi voorbeeld. De helft van de schappen zijn leeg, altijd. Ze schreeuwen dat ze alle artikelen in drie soorten merken vooradig hebben maar dat is een beetje liegen. Er is altijd wel wat: Chavez pest ons, de KLM vloog niet of er was ergens een orkaan. Het laatste truukje had met eieren te maken: die zijn er nu namelijk niet. De kippen groeiden niet hard genoeg en konden daarom geen eieren leveren dus even geen omelet meer voor ons. Ondertussen kan ik wel drie soorten mosterdmayonnaise krijgen en twee types direct klaar stamppot boerenkool. Maar dat heb ik dus niet nodig.

Afgelopen vrijdag kreeg ik het verzoek van Vanessa om een mattenklopper te halen. Dat leek eenvoudig maar we zijn op Curacao dus dat is het helemaal niet. Op de eerste plaats taalkundig. Ik probeer mij in winkels altijd van mijn beste papiamentse zijde te laten zien maar hoe ik ook graafde in mijn achterhoofd: geen papiaments alternatief voor mattenklopper. En in het engels wist ik het ook al niet. En dat is wel een probleem want voor mattenkloppers ben je aangewezen op de talloze onzinwinkeltjes op het eiland die luisteren naar veel te chique namen als 'Casa Caesar' en 'Dovester'. Daar spreekt men geen Nederlands en de Hindustaan achter de kassa doet alles in het Engels. Maar 'mathitter' deed geen bellen rinkelen, evenals 'un kos pa bati mi...euh...matten'. Ik vond uiteindelijk een heel aardig meisje die mijn vraag wel in heel veel beschrijvende woorden wilde vertalen maar het had geen effect. Mattenklopperloos moest ik naar huis, Vanessa was ontroostbaar.

Weet dat dus: kom je naar Curacao en verwacht je wat te kloppen, neem 'm dan zelf even mee..

woensdag, januari 09, 2008

24 in de jaren negentig

Peter "Ik heb een URL maar ik doe er niks mee" Reijmer kwam met het volgende leuke filmpje waarvoor de makers zich, denk ik, het volgende afgevraagd zullen hebben; "Hoe zou het zijn als de serie '24' opgenomen zou zijn in de vroege jaren negentig?" Nou zo dus. Ik wil trouwens nog even van de gelegenheid gebruik maken om toch nog even te zeggen dat ik '24' een verschrikkelijk slechte serie vindt. En dat wil ik ook best met hart en ziel verdedigen tegen ieder die daar een andere mening over heeft. Waardeloos, vierentwintig uur van mijn leven die ik nooit meer terug krijg. Heb het dan ook maar bij serie 1 gelaten.

zondag, januari 06, 2008

Onze nieuwe nummerplaat!

Curaçao heeft vanaf nu officieel de meest stupide nummerplaten ter wereld. Elders worden er ook hele discussies over gehouden. Maar niemand, maar dan ook helemaal niemand (alhoewel) heeft zo'n recht tot klagen als wij. Las zelfs in krant dat er, tot mijn grote verbazing, een heel comité mee bezig is geweest. Niet te geloven toch? heeft dan niemand een helder moment gehad? De politie had er zelfs zitting in. Waarom hebben die niet geprotesteerd? Dit is toch niet leesbaar? Blauw met oranje for crying out loud, wie verzint dat? En mag je zo met de vlag omgaan (wat zijn onze regels eigenlijk)? Elk gevoel voor decorum is ver te zoeken in dit ontwerp! Dacht eerst dat er sprake was van een speciaal karnavalsnummerbord… Nu zitten we de komende twee jaar (?) met dit gedrocht opgescheept. Dit weekend reden er al de nodige auto's mee rond, maar je auto wordt er niet echt mooier van. Geen gezicht. Wat een gemiste kans wederom.

vrijdag, januari 04, 2008

You Suck At Photoshop

woensdag, januari 02, 2008

Geurtjes

Namens de treitertukker en zijn treitertukkertjes een sprankelend 2008 toegewenst!

Vandaag werkdag nummer één van 2008 en dan neemt huismakamba Jeroen natuurlijk oliebollen mee naar het werk. Dat is zeg maar onze oud en nieuwtraditie uit Nederland die ik meeneem naar de club (en wat een verrijking is dat…). Okee, even een zijstapje, want we hebben er nog één en dat zijn die nieuwjaarsrolletjes. Die noemen wij binnen de familie Jansen altijd kniepertjes maar dat klopt dus helemaal niet. Nog een zijstapje: de rolletjes zijn nu ook op Curacao te koop! Bij onze lokale Albert Heijn, helemaal te gek natuurlijk. Het was wel meteen een doos van 48 stuks, Vanessa kón niet blijer zijn, ahum. Stapje terug: Op de onderkant van die doos rolletjes staat dus het verháál van de rolletjes te lezen, een aanrader. De traditie is namelijk dat je bij het rolletje ook een plat wafeltje nuttigt. Het platte wafeltje staat voor het jaar dat voorbij is, het rolletje voor het jaar dat kómt! En dat platte wafeltje heet een knijper of een knieper. Hebben mijn ouders dus altijd de rolletjes onterecht als kniepers aangeduid en zit ik mijn kinderen en vrouw al tijden leugens te vertellen! Nog een stapje terug: de oliebollen smaakten goed en onder het genot van wéér een bol kwam het gesprek op Curacaose tradities tijdens de feestdagen.

Dat zijn er nogal wat! Ze zijn niet allemaal van hier trouwens, het eiland wordt hevig beinvloed door Zuid Amerika en de andere eilanden en dat levert dus een ratjetoe aan amusante gebruiken op:

1. Sensia. Dat is dus met een pannetje kooltjes en wierrook (sensia) je huis zegenen voor het jaar. Mijn schoonmoeder doet ook meteen de auto's en de onderkant van het bed (zodat het daar ook weer goed zal gaan in 2008). Daarna moet je door de wolk heenstappen en dan ben je zelf ook weer gezegend.

2. Een ananas op tafel. Schijnt internationaal te zijn maar ik had er nog nooit van gehoord. De ananas zuigt al het negatieve op en die moet je dus ook niet opeten. Weg met die kwade ananas!

3. 12 druiven eten. Als het 12 uur geweest is dan eet je 12 druiven en dan gaat het weer goed met je. Geen 11 of 13 dus: 12. Tijdens het eten kun je ook nog je handen in de suikerpot douwen en wassen met champagne, dan zit je helemaal goed.

4. Dweil eens anders. Alle botika's (soort van drogist/toko) op het eiland verkopen geheimzinnige groene flesjes. Elk flesje bevat een vloeistof met wonderlijke uitwerkingen. Meer liefde. Meer geld. Harmonie in het gezin. De bedoeling is dat je dat spul in je dweilsopje gooit en er het huis mee doet. Resultaat is dus een jaar lang alleen maar meer van dat wat je gewenst hebt. Combi flesjes bestaan volgens mij niet.

5. Laat liggen dat vuurwerk! Als braaf burger ben je natuurlijk gewend om alle rotzooi van het vuurwerk direct op te ruimen. Dat is dus het domste wat je kunt doen. Het afval moet zéker drie dagen voor je huis en in je tuin blijven liggen. De restjes buskruit zijn namelijk nog dágen bezig om je huis te zegenen, je bent dus een beetje dief van je eigen geluk als je dat in de kliko kiepert. Toen ik dit allemaal hoorde kon ik natuurlijk maar één ding zeggen: "Maar wij hebben rolletjes!"

Happy New Year fo'i Korsou!

Op 31 december was het weer traditioneel druk op het Julianaplein te Punda! De kantoren rondom het plein en iedereens favoriete bistro hielden de jaarlijkse Pagaraparty. Erg gezellig met rond een uur of drie de eerste van vele pagara's. Wat een herrie! 's Avonds dat nog eens dunnetjes overgedaan bij ons thuis met de hele familie van mijn Snoepje en kilo's vuurwerk. Hieronder een fijne fotoselectie. Nogmaals gelukkig nieuwjaar en de beste wensen!