ejpeg zoekt voor u:


Web ejpegwereld

And now a word
from my sponsors!





Just For Kicks

Adopt this banner





Wikipedia Affiliate Button

maandag, april 21, 2008

Curacao AutoShow 2008

Zaterdag even met Peter 'jeweetwelvandieurl' Reijmer en zijn zoon, Thije, naar de MCB Curacao Autoshow 2008 geweest. Nu is het al niet zo'n grote exporuimte, maar tien minuten na binnenkomst was het al duidelijk. De enig twee interessante auto's waren de Audi A5 coupe en met stip op één: de Toyota FJ Cruiser! Juist ja, de retro-uitvoering van de klassieke Toyota Land Cruiser. Maar met een waarde van zeker twee Yarissen is deze voorlopig buiten bereik. Zucht…





donderdag, april 17, 2008

Putting the 'kok' in cockpit!

Zaterdag jongstleden had ik de eerste fotoshoot voor eigen rekening! En een leuke ook nog. Kan er nog niet teveel over verklappen, wel dat het binnenkort te bewonderen valt op ejpeg.biz. Fotografe Amal Hammoud had voorgesteld om in plaats van de door mij verzochte vliegtuigcockpit een helikoptercockpit te gebruiken en dit bleek een wereldidee te zijn. Want die hele cockpit is van glas, dus een mooie 'angle' was zo gevonden. Een vliegtuigcockpit had toch meer problemen opgeleverd in praktijk. Tenzij we hem doormidden hadden kunnen snijden. Eigenaar George Tielen van Blue Skies Helicopters werd ook nog eens bereid gevonden om voor een doos donuts zijn helicopter als locatie te laten gebruiken. Helemaal super dus. De helicopter is te huur, er zijn dus mogelijkheden. Voor meer info mail Blue Skies! Een rondje vliegen zat er helaas niet in, dus in een volgend concept komt absoluut een luchtfoto!







dinsdag, april 08, 2008

So long and thanks for all the fish!

De studio van Stradius had nog een laatste verrassing voor me! Kom vrijdag naar Stradius. Neem je handdoek en zwembroek mee, het duurt plusminus een uurtje en we zeggen niet wat we gaan doen (echt waar!). Dus ik braaf erheen afgelopen vrijdag. Wel een beetje angstig, want het enige dat ik kon bedenken dat een uur duurt en waar je je zwembroek bij nodig hebt is een Dolphin Encounter. Wat dolfijnen in kooien betreft, ben ik toch een beetje gewetensbezwaard. Zeker na het lezen van "The Hitchikersguide to the Galaxy", waarin van deze zoogdiersoort wordt beweerd dat het de op één na intelligenste diersoort ter wereld is. Op de witte muizen na dus. Maar ik dwaal af. het bleek dus om iets significant anders te gaan. We gingen mee met de Kustwacht (een klant van Stradius, waar we laatst o.a. een wervingsfilmpje voor hebben gemaakt! Op een Superrhib! Helemaal de shit. Onbeschrijfelijk gaaf. Hier moeten ze nou een pretparkattractie van maken. Wat gaan die dingen hard! Kortom een onvergetelijke middag! Heel heeel heeeel erg hartelijk bedankt Roderick Gouverneur, Sue & de jongens van de kustwacht! Masha danki! Ik heb mijn roeping gemist, da's duidelijk!








woensdag, april 02, 2008

Luistertip: Eldorado!



Ik was weer even in Nederland en uiteraard heb ik de tijd goed besteed door weer fijn de CD bakken in te duiken. Curacao is mooi, Curacao is fijn, maar we hebben hier nul komma nul jazzplaatjes en dat is voor mij een hele zwarte kant aan dit eiland. Goeie muziek mis ik hier gigantisch.

Ik ben afgelopen dinsdag na aankomst in Nederland daarom bijna direct Den Haag ingewandeld op zoek naar Jazz Center in de Wagenstraat. Lieve hemel, wat is dat toch een hééééérlijke winkel. De hele zaak staat bomvol met CD's en LP's, alles wat uit de speakers komt is mooi en de mensen achter de toonbank zijn totaal niet hip en vreselijk deskundig. Kortom: dat was dus genieten, meteen al op de eerste werkdag. Achteraf gezien maar goed ook want vanwege het drukke werkschema is er geen tweede bezoekje meer gekomen en moest ik het de rest van mijn verblijf doen met de Van Leest in Hengelo (niet leuk, tenzij je van Michael Bublé houdt of eindeloze verzamelplaatjes met een 'jazzy' element).
Goed, ik heb me dus vermaakt. De eerste aankoop was meteen een hele goede, en dat moeten jullie ook weten. Ik kocht de plaat 'Eldorado' van Michiel Borstlap. Ik ga niet wéér uitgebreid over Borstlap schrijven want dat heb ik al heel vaak gedaan. Borstlap is gewoon de meest interessante pianist die ik ken, punt. De parallellen met mijn (en zijn) held Herbie Hancock zijn onmiskenbaar: nooit voor één gat te vangen, in geen hokje te stoppen, integer tot en met zonder dat het saai wordt. Zo kun je overigens Eldorado ook omschrijven.
Op het eerste gehoor is het 'gewoon' een vrolijke dansplaat, maar hij heeft een dubbele bodem. Tien jaar geleden had je Jazzmatazz van DJ Guru, dat was ook zo'n plaat die door hele volksstammen gedraaid werd en waar stiekum toch wel heel veel jazz in zat. Al bleek de tand des tijds dit plaatje heel snel aan te tasten: twee jaar later klonk Jazzmatazz ineens vréselijk gedateerd. Bij Eldorado gaat dat volgens mij niet gebeuren. Hoe vaker je 'm beluistert, hoe leuker die wordt. Eldorado is een verzamelplaats van hele strakke beats, geinige zangpartijen en veel intelligente pianoimprovisaties. De plaat is een allemansvriend in de beste zin van het woord: jazz en soulhaters slaan de handen ineen, die vinden dit allebei mooi. Edsilia Rombley rondt het geheel fraai af met een 21ste eeuw versie van 'My Old Piano': ook mooi.
Dus, wie niks heeft met Jazz, die koopt deze plaat. Alsjeblieft, doe me het plezier