ejpeg zoekt voor u:


Web ejpegwereld

And now a word
from my sponsors!





Just For Kicks

Adopt this banner





Wikipedia Affiliate Button

vrijdag, februari 16, 2007

"…lallende lompe zuipende NL'er!"

"Curaçao lacht om liedje over lallende lompe zuipende NL'er!

WILLEMSTAD - Op Curaçao wordt momenteel flink gelachen om de lompe, zuipende Nederlanders in den vreemde. Aanleiding is een Spaanstalig nummer van de Antilliaanse band Diverse Sauzen, dat zichzelf voor de gelegenheid overigens Los Presidentes noemt. In het nummer "Amigos para Siempre" wordt een nogal herkenbaar beeld geschetst van de zuipende en in steenkolen-Spaans lallende "makamba".

De tekst gaat over een Dominicaan die bij de Curaçaose strandtent Mambo een leuk meisje ziet, op haar af stapt, maar op zijn schouder wordt getikt door een uit de kluiten gewassen Nederlander. De situatie dreigt uit de hand te lopen, maar onder invloed van de tequila besluiten de twee mannen uiteindelijk vrienden voor het leven te worden.

"Die Nederlander is natuurlijk een enorme boer," aldus Willem Blankenburgh, gitarist van Los Presidentes. "Zo'n lallende Nederlander, die zich heel onhandig uitdrukt in het Spaans. Een parodie op de Nederlandse toerist dus." Het nummer begint inmiddels ook populair te worden op andere Caribische eilanden als Bonaire en de Dominicaanse Republiek."


Aldus een artikel in de Telegraaf.

Deze Willem Blankenburgh aka 'Guillermo de Castillo Blanco' is natuurlijk niemand anders dan onze eigen W, wiens woorden hier helemaal uit hun verband worden gerukt. Erger nog; er worden hem zinnen in de mond gelegd die hij helemaal niet gezegd heeft. En ik kan het weten, want ik zat naast hem tijdens het telefonisch interview met de 'journalist' van de Telegraaf. Niet raar dus, dat er een hele commotie rondom het nummer 'Amigos para siempre' aan het ontstaan is. Gelukkig bood het radiostation Dolfijn FM hem de kans e.e.a. recht te zetten. Want dit soort lagere school journalistiek van 'de krant van wakker Nederland' kan natuurlijk niet ongestraft blijven. Beluister het hier of bekijk het filmpje hieronder. Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar het nummer van Los Presidentes? Een dezer dagen is het nummer te downloaden op iTunes! Uiteraard zal ejpegwereld melding maken van dit heuglijke feit!

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Viva Los Presidentes! Dank voor alle steun en kindertekeningen, kleurplaten, enz.

2:44 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Op grijze, regenachtige dagen in Nl draai ik m steevast in de auto..en ben ik in gedachten weer even terug op Curacao... Wat een geweldig nummer! Ik word er in elk geval altijd meteen vrolijk van!! x

4:29 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

waar kan ik het nummer kopen in nederland en al hun andere nummers??

5:43 p.m.  

Een reactie posten

<< Home