ejpeg zoekt voor u:


Web ejpegwereld

And now a word
from my sponsors!





Just For Kicks

Adopt this banner





Wikipedia Affiliate Button

vrijdag, januari 30, 2009

JPMorganChasia?

Volgens de film 'Zeitgeist' is onze wereld een corporatocracy. En denderen we keihard op een wereldnatie af geregeerd dus door bedrijven, die achter de schermen de touwtjes strak in handen hebben.

Iedereen die ze in de weg staat wordt opgeruimd en voor het vermoorden van de eigen bevolking schrikken ze niet terug. Oorlog is nodig, want goed voor de zaken en terrorisme is een verzinsel om de bevolking bang te houden, zodat er geld verdiend kan worden. Want bange mensen zijn kneedbare mensen en zo wordt een systeem van moderne slavernij, of het nou in Amerika is of in Thailand, in stand gehouden.

In de film 'Zeitgeist: Addendum' wordt er dieper ingegaan op dit gegeven. Corporatocracy is een symptoom van een dieper liggende oorzaak; het monetair systeem en de daarmee samengaande zucht naar winst. Uit de doeken wordt gedaan hoe geld via het systeem van centrale banken wordt gecreërd uit 'thin air' en vervolgens met rente (en dus een schuld) wordt uitgeleend tegen rente aan de regering.

Kort gezegd: als er 10 gulden in roulatie is, uitgeven tegen een rente van zeg 10%. Hoe betaal je dan die rente? Er is 10 gulden uitgeleend maar je moet 11 gulden betalen. Maar komt die ene gulden vandaan? Die is er niet en dus heb je een schuld aan de centrale bank. Dus laat je geld drukken om de schuld af te betalen met als gevolg meer schuld. Herhaal dit ad infinitum en je weet waar het naar toe gaat. Iedereen heeft een schuld aan iedereen. En als iedereen als zijn schulden zou af betalen, was het geld dus op. Maar staat er nog wel een lekkere rente. Kortom we're fucked en door dit schulden systeem veroordeelt tot verborgen slavernij. Je werkt om je schulden af te betalen, die je dus niet af kan betalen. (met je bedoel ik dus het collectief).

Dit is heel kort door de bocht wat ik heb overgehouden van deze films. Uiteraard is de materie iets ingewikkelder, maar dat ga ik hier niet uitleggen daar si de film voor.

Is dan alle hoop verloren? Ik moet eerlijk zegegn dat ik behoorlijk depressief werd van het eerste deel. En ik ben net vader geworden, dus waar moet dat heen voor de kleine Christophe?

In deel III en IV van 'Zeitgeist: Addendum' wordt er gelukkig een oplossing aangedragen. Weg met het monetaire systeem! Zoals de bijbel al stelt: 'The love of money is the root of all evil". Ofwel zolang er winst gemaakt wordt omdat produkten schaars zijn zal iemand altijd proberen zijn buurman het vel over de oren halen en zijn armoede, ondervoeding en onwetendheid en de daaruit voortkomende criminalitiet niet uit te bannen.

Wat is dan deze oplossing: een maatschappij gebaseerd op technologie en natuurlijke hulpbronnen. Het punt dat wordt gemaakt is dat de technologie al zover is gevorderd dat de energie behoefte van onze maatschappij kan worden gevoed door niet schadelijke en kostbare bronnen als wind-, zonne-, getijden- en thermische energie. Het voorzien in de energie behoefte staat aan de basis alles (olie anyone?), hierdoor worden weer machines aangestuurd die het werk van mensen overnemen. Overvloed van alles is het gevolg. Niemand hoeft meer te werken en kan zicht richten op creatieve dingen of het verder werken aan techniek. maar niet meer vanuit een winst oogpunt. Saaie repetatieve werkzaamheden en de daarmee hangende afgestomptheid en slavernij komen tot een einde. Uiteraard heeft dit systeem ookzijn tekortkomingen, maar niets is perfect. Het is wel vele malen beter dan het huidige monetaire systeem, aldus de makers. Wie meer wil weten hier over kan googelen op 'Venus Project' en de PDF downloaden.

Interessante materie. Maar ook informatie die je laat denken over het grote geheel achter het huidige staatkundig proces op Curacao. Want wat als zelfs maar een kwart waar is? Worden we dan allemaal inderdaad gemanipuleerd? En hebben de powers that be dan alles al lang bekokstooft op geheime bijeenkomsten?

Overigens zijn volgens beide films regeringen dus maar marionetten. Want als je de geldstroom beheerst, beheers je de natie. Dus Obama is ook maar op die plek gezet. Als dat waar is vind ik dat echt een geniale zet, moet ik eerlijk toegeven. Maar dit terzijde. Op een eventueel referendum over het staatkundig proces ga ik zeker ja stemmen, als is het maar omdat er geen alternatief wordt geboden. En 'one nation under Aliansia Patriotika' boezemt mij ook niet echt vertrouwen in.

Kortom een interessant tweeluik, dat je zeker aan het denken zet over de wereld om je heen. En over dat 'Venus Project' waarom ook niet? Zou fantastisch zijn. Of is het een Utopie en zit de verdorvenheid ons echt in de genen. Ik mag hopen van niet. Hopelijk ziet de wereld er voor Christophe en zijn generatie alweer veel beter uit. Anders sowieso, dat is een 'given'. Maar ook beter is zeker haalbaar dus.

Kijken en lezen dus. Bedankt voor de aandacht en reacties zijn zeer welkom. Please correct me if I'm wrong. Bedankt aan Red voor de tip.