ejpeg zoekt voor u:


Web ejpegwereld

And now a word
from my sponsors!





Just For Kicks

Adopt this banner





Wikipedia Affiliate Button

vrijdag, augustus 22, 2008

Churandy onze held!

Aangezien het een van de laatste weekenden is dat ons prachtig zwangere Snoepje kan vliegen en omdat ejpeg ook wel ff aan een break toe is, hebben we besloten om last minute een weekendje Bonaire te doen. Vrijdagavond heen en maandagmiddag terug. Heerlijk.

DAE heeft vanouds weer vertraging en ik dus tijd om nog even te bloggen. De vlucht van 20:15 gaat pas om 22:30. Waarschijnlijk. Daar gaat onze avond 'poolside cocktail' dus door de goot.

Hartverwarmend is het dan om te zien dat iedereen, maar dan ook iedereen, Churandy Martina een warm hart toe draagt. Zelfs hier op de airport worden de message boards onderbroken met een hartverwarmende boodschap aan Churandy.

Heel erg zielig, op het kinderachtige af, van een natie als de USA om op deze manier te willen winnen van de underdog. Ik heb altijd gedacht dat de term 'fair play' een uit de Amerikaanse topsport afkomstig begrip was. Geen wonder dat iedereen ter wereld zo langzamerhand een hekel heeft aan die good 'ol US of A. Geen kans laten ze onbenut om mensen tegen zich in het harnas te jagen. Als je al geen bommen op je onschuldige hoofd krijgt, je cocaveld (je enig middel van bestaan) verbrand wordt of je als potentiële misdadiger wordt behandeld op hun vliegvelden, dan pakken ze je je zuurverdiende Zilveren Medaille wel af. Als je toch zo moet winnen, heel sneu.

Maar zoals de titel van deze post al stelt; Churandy blijft onze held! Hij heeft dan geen medaille gewonnen en zelfs zijn wereldtijd blijft uit de boeken. Maar na Usain 'Lightning' Bolt is Churandy gewoon "the best of the rest" zoals Mart Smeets het zo mooi zei. Churandy pabien en in 2012 veeg je de Amerikanen gewoon weer van de baan.

Met een andere 'nationale trots' gaat het niet zo best bemerken we vanavond. De, slechts twee jaar oude, stoeltjes op onze International Airport Curacao beter bekend als Hato zijn in een dusdanig deplorabele staat dat ze zelfs uit Harare International Airport verwijderd zouden worden. Hyperinflatie of geen hyperinflatie. Eh he CAP, dit is toch geen manier om afscheid te nemen van je gasten? Wat een armoe.