ejpeg zoekt voor u:


Web ejpegwereld

And now a word
from my sponsors!





Just For Kicks

Adopt this banner





Wikipedia Affiliate Button

donderdag, september 25, 2008

I'm a PC and who cares?

Microsoft probeerde het eerst met Jerry Seinfeld (Why? Why? Is dan alles maar te koop?) en nu hebben ze een nieuw wapen ingezet: "I'm a PC" (zie hieronder).

Eindelijk voelt Microsoft dan toch de hete adem van de firma Apple in de nek. En er moet geadverteerd worden, vindt men in Redmond. Dus maken ze een spin-off van de Apple 'Get a Mac' campagne (in het begin laten ze zelfs nog een look-a-like van John Hodgman zien voor het geval je hem niet meteen vatte). Verzin dan iets geheel nieuws! Als je geschoren wordt moet je stil zitten en je niet gaan verdedigen. Dat het probleem niet met advertising is op te lossen wordt hier mooi duidelijk gemaakt. Saillant detail is dat de Microsoft ads zijn gemaakt (geschreven, ge-edit etc.) op (u raadt het al): een Mac!

De eerlijkheid gebiedt hier te zeggen dat Apple zich een beetje verslikt heeft de laatste tijd. En een .Mac naar MobileMe switch en de iPhone 3G en de App Store lanceren was iets teveel van het goede. Het leek allemaal wel op Windows (van horen zeggen): traag, veel herstarten en crashes. Maar Apple zou Apple niet zijn als ze dat niet asap zouden rechtzetten; de updates (gratis) volgden snel en mijn MobileMe account werd ongevraagd gratis met een aantal maanden verlengd (bij sommigen zelfs meer). Zo doe je dat.

NB Broer Paul had nog een aanvulling. Kijk hier!

vrijdag, september 19, 2008

Felis simon di kultura!

Deze week was het weer zover; 'Siman di Kultura' op Curacao! Je kon nergens komen of je werd bedolven onder eigen gemaakt snoepgoed, verklede werknemers (je staat raar te kijken op het postkantoor) en opstellingen/installaties met/van cultuuriconen als vissersboten op het droge, kunukupanorama's en wagens met 'aw'i lamunchi', bolo en antieke theeserviezen.

Ook op TeleKorsou was het iedere dag weer genieten van hoe het bij deze of gene, al dan niet, overheidsinstelling versierd was. Ook werd er heel wat gedanst en gezongen. De Amigoe wist te melden dat ook meisjes heel goed konden rappen, want er werd goed ritmisch gezwaaid met armen en benen!?!

Kortom de Kultuurweek leeft! Op de foto Snoepje met een zeer ingewikkelde uitziende combinatie van hoofddoek ('lensu' zoals we inmiddels weten) en een 'washi', dat waar vroeger de kleren op gewassen werden. Nee, ook bij Amicorp geldt: "Lanta bo kara, biba bo kultura!"

NB (De titel van deze post is geen typefout maar de titel van een e-mail van een (makamba-)collega van Liesje.)

maandag, september 08, 2008

Embryocorp

Het schijnt dat bij vrouwen die bij elkaar op kantoor zitten de menstruatie synchroon gaat lopen. De firma Amicorp is een mooie proeftuin voor onderzoek naar de mogelijkheid of dit ook voor zwangerschappen geldt. Of wellicht zit er 'iets' in het leidingwater aldaar? Of dit is een direct gevolg van de wekelijkse 'vrijmibo' (what's in a name)? Feit is dat ten kantore van Amicorp een hoop dames zwanger zijn. Waaronder dus mijn Snoepje, maar dat had u al begrepen. Vandaag bij de gyneacoloog geweest en "all's well"! Nog 9 weken!

NB (vlnr Diba, Zullivrene, 'Snoepje' en Sharella)